Diensten

Riool aanleggen

De afvoeren van uw huis komen uit op de riolering. Omdat u geen verstopping of onfrisse luchtjes in huis wilt, moet deze nauwkeurig aangelegd worden. Een rioleringssysteem op maat is een vereiste voor een goede doorstroming.

Of het nu gaat om een kleine riolering rond uw woning of grootschalige rioleringsstelsels voor bijvoorbeeld bedrijven of nieuwbouwprojecten, wij staan altijd voor u klaar.
Wij werken uitsluitend met hoogwaardig en duurzaam materiaal.
Door jarenlange ervaring in grondwerkzaamheden kunnen wij u bijstaan van de graafwerken tot de herbestrating.

Vernieuwen en repareren riool

Wanneer blijkt dat u steeds terugkomende problemen hebt met uw riool kan het zijn dat deze aan vernieuwing toe is. Met onze hightech camera kunnen wij uw probleem snel detecteren en zo nodig repareren of vernieuwen.

Vroeger werd er tijdens het riool aanleggen vaak gebruik gemaakt van gres buizen. Deze zijn gevoelig voor wortelgroei door lekkende naden en hier komen vaak breuken in voor. Ook de PVC buizen die vroeger gebruikt werden zijn van mindere kwaliteit ten opzichte van de PVC waar we nu mee werken. Met onze hoogwaardige PVC buizen kan uw riool snel en vakkundig vernieuwd worden.

Ontstoppingsdienst

Een verstopping komt vaak ongelegen. Wanneer u hier te lang mee wacht kunnen lekkages of wellicht nog grotere problemen ontstaan. Wij kunnen u hier mee helpen door uw riool preventief te reinigen maar wanneer uw riool helemaal verstopt zit, komen we zo snel mogelijk langs om met onze professionele hoge druk machine uw verstopping op te lossen.

Nadat we de verstopping hebben opgelost zorgen we ervoor dat de complete leiding schoon gespoten word. Door gebruik te maken van verschillende spuitkoppen kunnen we hardnekkige aanslag en vetresten uit uw leiding verwijderen. 90% van de verstoppingen kunnen binnen 1 uur worden verholpen. Wij rekenen een vaste prijs voor het eerste uur.

Camera inspectie

Om goed vast te kunnen stellen waar zich exact een probleem voordoet in het rioleringsstelsel beschikken wij over camera-inspectie apparatuur. Een flexibele camerakop word in de riolering geschoven, waarna het camera beeld op een LCD scherm word weergegeven.

Breuken, scheuren en andere obstructies bijvoorbeeld wortelgroei, kunnen gedetailleerd bekeken worden. Hiermee kunnen we het probleem vaststellen en vaak verhelpen, zonder dat hiervoor de vloer, tuin of het terras geheel opengebroken hoeft te worden. Op onze camera zit ook een opname functie voor eventueel verzekeringswerk. Deze is voor u aan te leveren op USB/SD.

Grondwerk

Ook voor grondwerk groot en klein bent u bij ons aan het juiste adres.

Zelf beschikken we over een minigraver van 1900 kg met een verstelbaar onderstel en afneembare cabine.

© van der Palen | Grond-, weg- en waterbouw